HELENELUND

Det moderna vita huset var allt familjen önskade sig när de flyttade in, men utemiljöerna lämnade mycket att önska. Trädgården behövde omtanke och en design som band ihop ute med inne.

I BÖRJAN AV SKÄRGÅRDEN

I början av Stockholms skärgård ligger en underbar tomt vid vattnet. De nya invånarna är heltidsarbetande småbarnsföräldrar och vill ha hjälp med att rusta upp den chanserade utemiljön så att både barn, vuxna och naturen får plats och tid.

FÅGELBOET PÅ VÄRMDÖ

Familjen köpte en sommarstugetomt och har med säker hand byggt nytt och förvandlat platsen till sitt drömställe. TUSSILAGO ARKITEKTER fick chansen att planera utemiljön med materialval, växtval och hårdgjorda ytor kring de spektakulära husen.

VILLA VAN DALEN

På en gammal tomt ska ett nytt hus byggas. Det är helt anpassat efter platsen och ägarnas framtida drömliv som bofasta pensionärer med många barn och barnbarn på besök. TUSSILAGO ARKITEKTER fick i uppdrag att rita en trädgård som passar till huset, men som inte kräver för mycket arbete. Ledorden är livfullt, intressant, vacker, sparsmakad, snygg och funktionell.

HUS I ROTTERDAM

Ett gammalt, traditionellt hus utanför Rotterdam behövde en total upprustning. Ägarna köpte ett mycket nedgånget hus och tänkte riva det, men fick veta att fasad och ytterväggar var byggnadsminnesmärkt och fick tänka om. Uppdraget till oss arkitekter var att passa in ett modernt hem mellan de uråldriga väggarna.

ÄPPELTRÄDGÅRDEN

Det mysiga huset hade hela trädgården full av uråldriga äppelträd och ägarna ville behålla känslan av den gamla äppellunden men samtidigt lägga till nya funktioner som en carport och en ordentligare utbyggnad med funktionell hall. Projektet innehåller både platsanalys, bygglovshandlingar men också trädgårdsplanering och växtval, allt i samklang med platsen, arkitekturen och invånarna.